VrouwEnHart

VrouwEnHart.nu!

“In deze wereld vol media vertrouwen veel mensen liever op een app dan op eigen lichaamstaal..”
En Jij?

Je Hart is het kloppende middelpunt van je lichaam, van je bestaan, van je emoties, je wijsheid, je intuïtie. Je hart geeft voeding, zuurstof. Je hart 'voelt', ervaart en reageert. Ons hart is zo bijzonder dat het reageert bij stress of emoties met bijvoorbeeld sneller kloppen, soms een slag overslaan of een onregelmatig ritme. En andersom hoeft er geen emotie of stress te zijn, als er wel een overslag is, ritme verandering, of ander raar gevoel rond je hart.

Ons hart kan zelf niet aangeven of er ergens op een bepaalde plek een vernauwing is. De enige manier om aan te geven dat er iets is, doet het hart door pijngevoelens uit te stralen naar andere gebieden van ons lichaam. Hoe weet je nu of je een hartklacht hebt, of dat er iets anders is?

De symptomen van vrouwen zijn anders dan de jarenlange bekende mannen symptomen.

De 10 weekse cyclus VrouwEnHart.nu! ondersteunt je in het leren kennen en herkennen van jouw lichaamssignalen bij stress, spanning en emoties. Door middel van beweging, 5Ritmes dans, oefeningen, opdrachten en evaluaties leer je te vertrouwen op de signalen en de mogelijkheden van je hart.

INTRODUCTIE

Voorafgaand aan de 10-weekse is er een introductie.
Tijdens de introductie krijg je uitleg over de werking en functie van het hart. Hoe het hart zelf zuurstof krijgt en zuurstof nodig heeft. Hoe het hart pompt. Hoe je hart reageert op jouw rust en/of onrust.
Daarnaast zullen we een deel van de tijd al gaan bewegen, om je te laten ervaren hoe beweging kan ondersteunen in ontspannen.

Na de introductie kun je deelnemen aan de 10-weekse cyclus.
De 10-weekse cyclus is in een vast groepsverband.

Voorafgaand aan de cyclus is er eerst een intake gesprek, via skype, zodat ik weet wie je bent, en wat je klachten zijn.
Aan het einde van elke sessie krijg je een evaluatie formulier mee, die je in de loop van de week invult en terug stuurt.