Gabrielle Roth

GABRIELLE ROTH

Gabrielle Roth heeft de 5Ritmes® ontwikkeld.
Zij danste sinds haar jeugd. Tijdens haar dansen ervaarde ze dat dansen helend werkt, voor haarzelf en ook voor anderen.
Vanaf de jaren 60 is Gabrielle Roth les gaan geven, eerst aan kinderen en later werd ze gevraagd om ook aan andere doelgroepen les te geven. Ze begeleidde hen puur met muziek. De muziek stimuleerde hen om te bewegen, te dansen vanuit hen zelf. Te dansen met alles wat er in een ieder leefde aan emoties, patronen, weerstanden.

Gabrielle observeerde de dansers. En vele andere dansers. Ze zag de verschillende bewegingen, de verschillende ritmes en hoe die verbonden zijn met verschillende aspecten van ons leven. In alle dansen die ze observeerde, onderscheidde ze 5 verschillende ritmische bewegingen.

Gabrielle verbond de 5Ritmes met de elementen aarde, vuur, water, lucht en ether.
Deze elementen vormen de basis van de 5Ritmes, de cyclus wordt "WAVES" genoemd.
De HEARTBEAT is een verdieping op de Waves: De 5Ritmes zijn verbonden met emoties; angst, woede, verdriet, blijheid, compassie.
CYCLES is weer een verdieping op de Heartbeat: De 5Ritmes verbonden met de levensfasen; baby & peuter, tiener, puber, volwassene, oudere.
De workshop MIRRORS kan gevolgd worden wanneer je meerdere Heartbeats en Cycles gedanst hebt. Mirrors gaat over je eigen zijn. Naar jezelf durven kijken, jouw handelingen, je patronen. Wat kreeg je mee, wat heb je aangenomen, en hoe heeft dat effect op jouw manier van zijn.

Gabrielle Roth woonde en werkte in New York. Ze gaf wereldwijd vele workshops en trainingen. Ze schreef 3 boeken en maakte meer dan 20 cd’s met haar band, ‘Gabrielle Roth & The Mirrors’.

Gabrielle droomde ervan dat de 5Ritmes zich over de hele wereld zou verspreiden.
De 5Ritmes worden nu wereldwijd gedanst. Van Nederland tot Australie. Van IJsland, Noorwegen, Zweden tot India. Van Amerika, Canada en Afrika tot Polen, Rusland en Japan. En vele, vele landen er tussen in.
Gabrielle had ook het verlangen dat de 5Ritmes meer en meer therapeutisch gebruikt zouden gaan worden. In overleg met Gabrielle heeft Andrea Juhan phd. in 2008 - 2009 de training 'Movement Therapy' in Californië en Zwitserland gegeven. Een training voor therapeuten en verpleegkundigen die de verdiepende begeleiding door middel van 5Ritmes dans wilden gebruiken in hun begeleiding.

Een paar jaar later ontstond 5Rhythms Reach Out (5RRO.org). De 5Ritmes voor mensen met een ziekte en of lichamelijke of geestelijke beperking, in allerlei vormen, en voor mensen die in detentie leven.

Gabielle kreeg 1 zoon, Jonathan Horan.
Jonathan is nu de drijvende kracht achter alle nieuwe trainingen.

__________________________

MEER INFORMATIE
www.gabrielleroth.com

5RHYTHMS TEACHER TRAINING
Ben je 'verliefd' geworden op de 5Ritmes en zou je zelf docent willen worden? Regelmatig worden er nieuwe trainingen gegeven.
MEER INFORMATIE

5RHYTHMS SPACEHOLDER TRAINING
Als space holder mag je de Sweat Your Prayers in je woonplaats geven.
De space holder plek kan een pad zijn om uiteindelijk zelf 5Ritmes docent te worden.
MEER INFORMATIE